Road to sucess!

2018. február 13. 19:15 - talaca

A TITOK avagy vajon működik a vonzás törvénye?

sekret.jpgMa már a csapból is ez folyik! Mármint a TITOK.


A Titok – The Secret (Rhonda Byrne) könyve és az abból készült film alaposan megosztja az embereket. Nem is két, inkább három táborra.

  1. Az első táborba azok tartoznak akik értik, használják, aki számára mindent megad, pénzt, hírnevet, boldogságot, sikert… mindent amit csak akarnak! Sajnos ők elég kevesen vannak!
  2. A második táborba tartozók elképesztően szeretnék birtokolni a TITKOT, néha úgy érzik sikerül, máskor (többnyire ha valamiért kudarcot vallanak) azt gondolják, hogy csupán egy legenda  lehet az egész. Az igazság kedvéért valljuk be, ezek a negatív tapasztalatok vannak többségben.
  3. A harmadik szkeptikus csoport azt gondolja kamu az egész! De mivel azt ők is érzik, hogy óriási horderejű dologról van szó többnyire azért kipróbálják hátha! Kipróbálják és azt tapasztalják, hogy számukra tényleg kamu!

Természetes, hogy a második és a harmadik csoport tagjai így gondolják  hiszen ez is a TITOK természetéhez tartozik. Azonban a jelenség létezését ma már tudományosan is bizonyították! Viszont az igazi megértéséhez szükségesek bizonyos információk amiktől érthetővé válik az egész.

A félreértésekhez az elérhető információs anyagok is alaposan hozzájárulnak mert többnyire spirituális nézőpontból közelítenek a témához és ez sokakban azonnal ellenérzést vált ki. Egyfajta misztikus hókusz-pókusz gyanúja lengi körbe a témát. Vizsgáljuk meg ezt a kérdést egy kicsit a realitás és a tudomány szemszögéből is.

Ebben a pár gondolatban nem célom a TITOK részletes kifejtése azonban a leggyakoribb félreértést szeretném helyre tenni!

Testünk fizikai méreténél fogva (testmagasság, súly, stb.) a “hatalmas testek” világába tartozik ahol az Einstein-féle reál fizika törvényei az irányadóak. Ezek a természeti törvények a szemünk előtt zajlanak így fel sem merül, hogy kételkedjünk bennük. Azonban a körülöttünk létező anyagi világ (bele értve a mi testünket is) parányi építőkockák milliárdjaiból áll össze. Ezek az icipici alkotóelemek energiából állnak és a kvantummechanika világába tartoznak. Ezen a szinten bizony más, a mi érzékelésünk elől rejtett természeti törvények uralkodnak.

Azt kell megérteni, hogy az életünk két síkon zajlik. Az egyik a szemünk előtt történik ezért természetesnek tartjuk, míg a másikat sosem látjuk közvetlenül ezért többnyire nem is tudunk róla.

Egyszerre állunk apró alkotóelemekből és létezünk “nagy testként” Vagyis egyszerre vagyunk  anyagból és energiából ezért egyszerre hatnak ránk a reálfizika és a kvantummechanika természeti törvényei. Viszont a kvantum szinten zajló eseményekről nem szerzünk tudomást.

A TITOK az, hogy ha megismerjük ezt a második láthatatlan világot (amit egyébként spontán módon de folyamatosan befolyásolunk) akkor képesek leszünk ezt is tudatosan a kívánt irányba módosítani. Ha ezt megvalósítjuk akkor életünk eddig ismeretlen másik irányítója (amit eddig sorsnak vagy véletlennek neveztünk) a mi kezedbe kerül és ezzel végtelen hatalomhoz jutunk a saját életünk irányítása felett.

Képzeld el az egészet úgy mintha életed során egy autóban ülnél de eddig csak a gáz meg a fékpedált ismerted. Ha jól mentek a dolgaid akkor igyekeztél minél nagyobb gázt adni, ha meg rosszul akkor két lábbal tapostad a féket. És most hirtelen rájössz, hogy létezik egy kormánykerék is ami előled eddig rejtve volt amivel módosíthatod az irányt és újra gázt neki. Mekkora változást hozna ez az életedbe?

Persze ez óriási pluszt jelent az irányításban de önmagában nem garantál semmit hiszen a kormánykerékkel lehet jól és rosszul is manőverezni. Na meg mindjárt itt az első csapda! Ahogy a tapasztalatlan sofőrnek aki segítség nélkül ül a volánhoz úgy a TITOK birtokába jutó “mazsolának” is az árokba vagy egy fának vezet az első útja. Aztán jön a csalódás és a kijelentés “nem ezt akartam ez nem működik!”

De most nem az érdekel minket, hogy hogyan kell jól vezetni hanem az, hogy hogyan veheted a kezedbe az életed kormánykerekét, irányítását.

Szóval azt kell megértened, hogy az anyag energiából van ezért egyszerre anyag is és energia is! Ezért az életed egyszerre két síkon zajlik.

  1. Reálfizika ahol a legfontosabb vastörvény az ok – okozat törvénye. Ami azt jelenti, hogy mindennek ami veled történik oka van! Az ok hozza létre az okozatot. Az ok az amit teszel az okozat pedig az ami ennek következtében történik. Ha teszel valamit az a gázpedál, ha nem teszel semmit az a fék. De az is egy ok és a semmittevésednek is lesz következménye.
  2. A kvantummechanika vagyis az alapvető építőkockák világa ahol még minden a kvantumcsomagok (energiacsomagok) szintjén rezeg (az energia mindig egy pulzáló jelenség amit rezgésnek nevezünk) és a legfontosabb vastörvénye a vonzás törvénye. A vonzás törvénye kimondja, hogy a hasonló rezgésű (frekvenciájú) energiák vonzzák egymást. Ez a szint nem a realitások hanem a lehetőségek szintje. A hasonló rezgésű energiák vonzzák egymást, egyfajta energia csoportosulást hoznak létre és ezen energiák következményei a kialakult a kvantumállapotok (lehetőségek amelyek bekövetkeznek az életünkben). Ezekből az állapotokból a kvantummechanika szerint a megfigyelő (vagyis mi) a megfigyelésünkkel (más szóval a tetteinkkel) választunk és ezzel alakítjuk a lehetőségek egyikét valósággá!

És most nézzük azt a fránya makacs TITKOT!

A gondolataink mérhető energiák amik folyamatosan kisugárzódnak és vonzzák a hasonló energiákat. A kvantummechanika ismeretében könnyű belátni, hogy ez mindig mindenkivel minden pillanatban megvalósul! Vagyis a gondolatainkkal vonzzuk,  csoportosítjuk magunk körül az energiákat ezzel létrehozzuk a lehetőségeket majd választunk belőlük. Ha ennek nem vagyunk tudatában akkor az össze vissza csapongó gondolataink látszólag véletlen szerű eseménysorozatot produkálnak (ráadásul a kellemetlen gondolatok rossz eseményeket) és ezt nevezzük sorsnak! Ekkor az életünk irányítás nélkül hánykolódik nincs kormánykerék csak pedálok és csak reménykedhetünk, hogy lesznek olyan események, lehetőségek (szerencsénk) ami kedvező lesz a számunkra és gázt adhatunk.

“Ha úgy gondolod, hogy képes vagy rá vagy ha úgy, hogy nem, mindenképp igazad van! A gondolatok teszik, hogy így legyen”     (Henry Ford)

Ha viszont tisztában vagyunk a TITOKKAL, a vonzás törvényével és, hogy hogyan működik akkor tudatosan irányíthatjuk a gondolatainkat. Ezzel pedig befolyásolhatjuk az életünkben létrejövő eseményeket. Ha egy adott célt kitűzünk és következetesen arra gondolunk akkor az annak megfelelő energiát gyakrabban sugározzuk ezzel több hasonló energiát vonzunk magunk köré miközben a gondolatainkkal nem egyezőket eltaszítjuk. Vagyis kezünkbe kerül a kormánykerék és már olyan lehetőségekből választhatunk amit mi tudatosan teremtettünk, amik abba az irányba viszik az életünket amerre szeretnénk.

Earl Nightingale – A legfurcsább titok

“Azzá válsz, azt éred el amire a leggyakrabban gondolsz!”

Vagyis az univerzum nagy TITKA amit az idők kezdete óta csak tapasztalati úton ismert az emberek szűk csoportja nem más mit a kvantummechanika alaptörvénye a vonzás törvénye. Ezt mára a tudomány is felfedezte és a kutatások nap mint nap igazolják! Különös tekintettel a “kísérteties távoli kölcsönhatás”-ra keresztelt jelenségre amit még nem igazán értünk de fenekestül állítja a feje tetejére az Einstein féle reálfizika világát! Szinte felfoghatatlan, hogy ez a két egymásnak szögesen ellentmondó jelenség hogyan létezhet egyszerre egymás mellett? Mégis kísérletek ezrei bizonyítják, hogy lehetséges!!!

De akkor neked miért nem működik a TITOK vagyis a vonzás törvénye?

Mert azt hiszed (hisz a legtöbb információs anyag ezt tanítja) a vonzás törvénye megvalósítja minden álmod. De valójában ez csak az igazság egyik fele!

A vonzás törvénye csupán a kormánykerék. Hiába fordítod a megfelelő irányba ha közben nem adsz gázt akkor nem mész sehová!

Ne feledd … életünk egyszerre két síkon zajlik!

A képlet valójában így helyes: A vonzás törvénye nem valósítja meg az álmaid csupán a kvantummechanika szintjén lehetővé teszi, hogy Te a saját világodban alkalmazva az ok-okozat törvényét, megvalósíthasd a gondolataid által létrehozott lehetőségek valamelyikét. Vagyis a konkrét tetteid, beavatkozásod nélkül nem az történik amit szeretnél!

Ne feledd a való világban az ok – okozat törvénye lesz a meghatározó és ha nem teszel semmit az is egy ok és lesz következménye! (valószínűleg nem az amit szeretnél.)

Ez az egyik kulcs amit szinte mindenki elhibáz. Csak a vonzás törvényére támaszkodva kitátja a száját és várja a sült galambot mert neki azt mondták, jönni fog. Jön is … de amikor itt van le kell vadászni különben tovaröppen!

Amikor egy természeti törvényt “működtetsz” attól még a többi nem szűnik meg! Sőt! Kulcs: A vonzás törvénye sohasem egyedül működik, mindig az összes többi törvénnyel együtt fejti (vagy éppen úgy érzed, hogy nem fejti) ki a hatását. A vonzás törvénye mindig működik és létrehozza a céljaid eléréséhez szükséges eseményeket azonban egy cél általában többféle módon is elérhető és valami más lehetőség jön mit amire számítottál Te pedig nem ismered fel mert mást vártál.

Vagyis a gondolataiddal a vonzás, a tetteiddel az ok-okozat törvényét párhuzamosan működtetve neked kell felismerni a lehetőségeket és megvalósítani a céljaidat.

 

Ha megleled az életed autójának kormánykerekét vagyis ha egy természeti törvényt “alkalmazni” akarsz akkor még nagyon sok keserű pirulát kell lenyelned! Gondolj csak bele! Miután felfedezték az aerodinamika (a repülés) alaptörvényeit hányan fizettek az életükkel mire a Wright fivérek megalkották az első igazi repülő gépet! Nos a vonzás törvénye nem ennyire direkt de ha alkalmazni kezded eleinte több borsot fog törni az orrod alá mint amennyi hasznod lesz belőle. Nagy az esélye, hogy idővel elcsüggedsz, feladod és számodra a TITOK titok marad. Szóval nem árt ha veszel néhány órát egy hozzáértőtől mielőtt tapasztalatok nélkül kihajtasz a főútvonalra!

 

Címkék: RTS
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://talaca.blog.hu/api/trackback/id/tr6413665874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Road to sucess!
süti beállítások módosítása